Ракел Уелч на 76 като на 17 : Моето тяло е моят храм!

Тя е холивудска звезда, легенда в Италия и жадуван блян за милиони мъже по цял свят. И на 76 години Ракел Уелч продължава да изглежда все така млада и прекрасна. Съвсем наскоро една от най-красивите актриси от миналия век се появи на червения килим и предизвика възторг и възхищение сред присъстващите.
На въпроса, как успява да изглежда толкова съвършена, Ракел Уелч най-накрая даде своя отговор. А за тайните й може да се напише цяла книга.
Отговорът:

Моето тяло е моят храм!
„Поддържам тялото си, по същия начин, по който се грижа за дома си, колата или градината. Старая се то да изглежда не просто добре, но и да бъде здраво“, казва Ракел Уелч. А това включва меню с ниско съдържание на въглехидрати, безглутенова диета и йога упражнения по час и половина всеки ден. Що се отнася до другите й тайни, те са свързани не толкова с храната, а с козметиката, която Ракел ползва. И грижите, които полага за своята кожа външно.

Коса
Актрисата никога не си е позволявала да се появи и с един посивял косъм на главата. Обикновено разчита на фризьор, за да се поддържа във форма. Но понякога прибягва и до перуки.
„Ако сте се чудели някога, как Джоан Колинс и аз имаме такива коси на нашите години – причината е проста – носим перуки!“. Това казва Ракел и в рекламата на собствената си фирма за перуки. Вместо екстеншъни, певицата предпочита да носи перука с дантела, която се закрепва към главата и е покрита плътно от перуката. „Това е един изключително стар холивудски трик. Но явно той все още работи“, казва и един от видните стилисти и коафьори Мишел Брукс.

Лице
Лицето на Ракел Уелч изглежда сияещо и бляскаво дори и на 76. Тайната й? Не, не е ботокс, нито лифтинг, или други пластични корекции. Актрисата е голям фен на Bag Balm – крем използван от фермерите за успокояване на синини, възпаления или разранено виме при едрия рогат добитък. Да, правилно чухте! Ракел Уелч използва крем за грижа за животните, за да поддържа лицето си във форма.

 „Bag Balm е нещо глупаво. Той се използва за лечение на вимето на млекодайните крави. Това е нещо, което можете да използвате през нощта и когато се събудите няма да усещате кожата си суха, а устните напукани. Повярвайте ми, има много звезди, които се разхождат с Bag Balm в чантите си из Холивуд“, споделя в интервю актрисата.
Самата Ракел вече повече от 50 години е фен на крема.

Зъби
Както можете да предположите, зъбите на актрисата са дело на едни от най-добрите стоматолози в Холивуд. Подобно на Джордж Клуни и Шерил Коул, звездата от „Милион години преди Христа“, разчита на топ специалистите за идеалната усмивка.

Кожа
За своята кожа Ракел полага специални грижи. И неслучайно се гордее с факта, че тя е толкова гладка и нежна, като на тийнейджърка.
„Генетично съм надарена с красива кожа. И цял живот хората ме питат как я поддържам такава. Истината е, че когато имаш нещо специално, което е само твое, ти трябва да се грижиш за него“, споделя актрисата. При все това, звездата издава, че е ползвала също така и пластири Frownies преди време, за да заличава бръчките. Зехтинът също е на особена почит при нея. Ракел използва маски за тяло с най-чист зехтин, за да поддържа кожата си мека и хидратирана. И държи лицето си далеч от изсушаващи продукти като сапуна.

Шия
Шията на Ракел Уелч изглежда перфектна, без бръчки и възрастови петна. Тук експертите разкриват, че това вероятно е резултат от хирургическа  нтервенция. Един от водещите пластични хирурзи издава, че подобно нещо е възможно, но операцията е изключително деликатна. „Хирургът прави разрез зад линията на косата, на нивото на очите и надолу по дължината на линията на бакенбардите. Внимателно я изтегля, след което зашива кожата обратно. Това помага кожата да изглежда по-млада и прави всяка жена по-млада и с гладка шия“, разкрива той.

Очи
„Жените на 60 и 70 години често имат торбички под очите. Това е естествен резултат от гравитацията и увисването на кожата. В този случай вариантите са два – лифтинг на лицето или отличен коректор. По всичко изглежда, че Ракел Уелч успешно се възползва и от двете. Актрисата не се притеснява да носи и изкуствени мигли, които да правят котешките й очи още по-големи.
Благодарение на всички тези малки тайни, както и на добре подбрания си гардероб, на 76 години Ракел Уелч изглежда като на 17. Една от най-красивите жени на 20-ти век, продължава да блести в пълния си блясък дори и в осмото десетилетие на живота си. И гордо разкрива най-голямата тайна на вечната си младост „За да изглеждаш млада, трябва и да се чувстваш така“.

Източник: woman-onthe-top.net


image0 (9K)