Районна прокуратура, Стара Загора поиска „задържане под стража“ за съпруг, счупил ръката на жена си

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишен мъж за причиняване на средна телесна повреда, в условията на домашно насилие

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.П., на 30 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 27.02.2019 г., в гр. Стара Загора, причинил средна телесна повреда на жена.
В хода на образуваното производство е установено, че обвиняемият К.П и пострадалата са съпрузи. Пострадалата била подлагана на системно домашно насилие.  На 27.02.2019 г. ,отново в жилището им, обвиняемият К.П. нанесъл побой на пострадалата, като й счупил лявата ръка. Тя успяла да избяга при свои роднини и да потърси помощ от полицията.
К.П. бил задържан, а на жената е оказана медицинска помощ и лечение.
В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура –  Стара Загора, се установи, че К.П. е криминално проявен , но до момента не е осъждан. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, предвижда наказание „лишаване от свобода“  за срок от 2 до 10 години.
Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че К.П. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
Взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)