Районна прокуратура – Стара Загора наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ 23-годишен скитник

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йоан Б., на 23 години, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за грабеж на чужда движима вещ, като е употребил за това сила срещу собственика ú.

Обвиняемият Йоан Б. водел скитнически начин на живот. Тъй като нямал финансови средства, решил да отнеме телефона на свой познат, за който знаел че е закупен преди седмици и е на значителна стойност. На 21 март 2017 година обвиняемият си уредил среща пред местоработата на своя познат. След като се срещнали, обвиняемият Йоан Б. отнел мобилния телефон от приятеля си, като употребил сила. Веднага след това изхвърлил поставената в телефона сим-карта и го продал в заложна къща. С получените средства обвиняемият Йоан Б. напуснал Стара Загора и се укрил.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер. През 2014 година той е бил осъден за престъпления против собствеността и за държане на наркотици.

Деянието на 21 март 2017 г. той е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Йоан Б. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Йоан Б. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)