Районна прокуратура – Раднево обвини двама мъже за държане на наркотични вещества

Районна прокуратура-Раднево привлече като обвиняем Камен К., на 42 г., за това, че отглеждал растения от рода на конопа и за това, че без надлежно разрешително държал наркотични вещества – престъпления по чл. 354в, ал. 3, т. 1 и по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс. Срещу него е повдигнато обвинение и за държане без надлежно разрешение на боеприпаси и огнестрелно оръжие – престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 3 февруари 2017 г. в гр. Раднево, в индустриалната зона, служители на МВР извършили претърсване на първия етаж в къща, която обитавал обв. Камен К. Там полицаите открили засадени в саксии 406 стръка канабис на височина до 180 см. Помещението било оборудвано със специални лампи, вентилатори, уреди за измерване на влажността и поливна инсталация за отглеждане на растенията. В къщата са били намерени и иззети още незаконен боен пистолет, боеприпаси от различен калибър, както и 8,5 грама марихуана и електронна везна.

Районна прокуратура-Раднево привлече като обвиняем и Руси В., на 39 г., за това, че държал 1,5 грама марихуана – престъпление по чл. 354а, ал. 3, точка 1 от Наказателния кодекс. Наркотичното вещество е било открито и иззето на 3 февруари 2017 г. след претърсване в лекия му автомобил, марка „Ауди“, който бил паркиран пред къщата, обитавана от обв. Камен К. Срещу обв. Руси В. се води и друго досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Стара Загора, за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс, за което е привлечен като обвиняем.

Обв. Камен К. и обв. Руси В. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 7 февруари 2017 г., Районна прокуратура-Раднево ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.


image0 (9K)