Районен съд-Казанлък осъди опасен рецидивист на четири години „строг“ затвор

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Асен С., на 33 години, съобщават от Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив. Мъжът се е представил  за човек, който действа от името на орган на властта и така е заблудил възрастна жена и си е присвоил имотна облага. Осъден е на четири години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим от Районен съд-Казанлък.

На 13 август 2016 година, в село Бузовград, община Казанлък, Асен С. влязъл в двора на къща, в която живеела пострадалата 77-годишна жена. Намерил свидетелката в една от стаите и обяснил, че са ú докарали и разтоварили дърва за огрев. Пенсионерката казала на Асен С., че не била поръчала дърва. Той я заблудил, че ги изпраща кметът на селото и че дължи 500 лева за тях.

Свидетелката взела от спестяванията си 500 лева и ги предала на Асен С., който веднага напуснал къщата. Тъй като жената била трудно подвижна, не успяла да види, че в двора ú не били доставени и разтоварени дърва. Няколко минути по-късно успяла да излезе от къщата и установила, че била измамена.

Асен С. е осъждан многократно, като до момента има общо 22 присъди за извършени престъпления против собствеността.

Присъдата е влязла в законна сила и не подлежи на обжалване и протестиране.


image0 (9K)