Разчленените край Негован Йордан и Марияна викнали убийците си вкъщи за ремонт

Мъжете на 44 и 39 г. са задържани днес в село Джурово, криели пистолетите си в работилница в Техническия университет, където работели

Йордан Атанасов и жена му Марияна, чиито трупове бяха открити край Негован, са били убити от двама майстори на 44 и 39 години с криминално минало. Те са задържани на 28 август по обяд, а днес се очаква прокуратурата да им повдигне обвинения.

Това стана ясно от брифинг на ръководството на МВР и прокуратурата по случая, в който участваха вътрешният министър Младен Маринов, директорът на Национална полиция Христо Терзийскии, шефът на СДВР Георги Хаджиев и  зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Убийците са се познавали повече от година с жертвите и са ремонтирали сегашния и още един техен апартамент. Единият от тях е лежал в затвора за задигане на коли и кражби, а другият също има дребни криминални прояви. И двамата са семейни, имат деца. Те са били наясно, че Йордан и жена му разполагат със скъпи вещи и налични пари.

Двойният разстрел и последвалото разфасоване на телата е извършено в семейния апартамент на бул. „Витоша“ 182. Йордан и Мариян са били застреляни с пистолет със заглушител, а мотивът е финансов.

Убийците са следени от 6 дни, а задържането им е станало в село Джурово край Правец, където те са работели на обект.

Арестуваните строителни майстори са скрили два пистолета, с единия от които е извършено престъплението, в работилница на Техническия университет.

Двамата имат договор с вуза, където отговарят за поддръжката и ремонти на сградите му.
Брифингът за разкритото престъпление беше даден именно пред работилницата, в която беше доведен с белезници и един от заподозряните убийци.

„Необичайното в този случай беше, че първо получихме оперативна информация кои са убийците, а няколко дни по-късно разбрахме кои са жертвите“, коментира министър Маринов, който призна, че е изумен от жестокостта на извършеното престъпление.

Информацията за евентуалните извършители била дадена на полицай в СДВР от лице от криминалния контингент. След това убийците били наблюдавани няколко дни, включително подслушвали преди жертвите да бъдат установени.

За тази цел дори се проверявали 11 хиляди имотни сделки от началото на годината на възрастни хора. Проверявани са и изчезналите на тези години, както и кой не е взимал пенсията си. Нямало и получен достоверен сигнал от граждани.

Самоличността на жертвите била разкрита в неделя срещу понеделник , а в МВР умишлено пуснали информация във вторник, че още търсят кои са застреляните.

Двамата убийци са използвали белина и други препарати за да заличат следите си, но въпреки това не са успели напълно. Те са били напълно спокойни и изобщо не са правели опити да се укрият. Дори няколко пъти минали край апартамента, в който са извършили престъплението.

trafficnews

 


image0 (9K)