Разтърсващо! Момченце помоли родителите си да не скърбят за него. Почина и спаси друго дете

Момченце на 11 години, което се бореше с много рядка болест, е казало на родителите си, че „е готово да отиде в рая“.

Лука Пуцела произнесъл тези разтърсващи думи, малко преди да умре внезапно тази седмица. Думите му бяха прочетени на погребението му в Уелс, Обединеното кралство.

[ad id=“263680″]

Лука бил много палаво момче и неговите родители му обещали, че погребението му ще бъде толкова колоритно, колкото е и самият той, пише британският таблоид „Daily Mirror“. Момченцето е изпратено в последния му път от стотици опечалени. Сред тях –  приятели от училище, Дядо Коледа и много здравни професионалисти, които са го лекували.

[ad id=“225664″]

Лука почина миналия месец. Той е получил припадък, причинен от синдрома на ROHHAD. Тази болест е установена при само 75 души в света и нито един от тях не доживява 20-тата си година. Болестта представлява внезапно напълняване, причинено от дисфункция на хипоталамуса, белодробна хиповентилация и вегетативната дисрегулация.

Органите на Лука са били дарени и са спасили три живота, включително и на друго дете.

„Той имаше силна вяра. Няколко пъти казваше през последните месеци, че иска и наистина е готов да отиде в Рая. Това ни дава голяма утеха. Сега знаем, че Лука вече е свободен от травми и несигурност и е в мир“, споделят родителите му.

blitz.bg / mirror.co.uk


image0 (9K)