Разстреляният в София мъж имал транспортен бизнес. Разследван е за въоръжен грабеж

Все още няма подробности за жестокото убийство, което бе извършено . До този момент е ясно, че 48-годишният мъж, който е бил застрелян в главата снощи в столичния квартал „Фондови жилища“, има транспортен бизнес, сочи нова информация за бруталния разстрел.

Мъжът е бил разследван за въоръжен грабеж и притежание на боеприпаси. Източници на БЛИЦ от полицията са разкрили, че се проверява версията дали не е бил свързан с известен от миналото бизнесмен, притежаващ фирма за таксиметрови превози и няколко нощни клуба.

Разследва се и евентуално дали няма връзка със средите от наркоструктурите. Огледите на местопрестъплението сочат, че убитият е бил причакан пред дома си, докато паркира колата си и се прибира към входа. След това е убит с един изстрел в главата.

Убийството е станало пред входа на бл. 43 в квартал „Фондови жилища“. Сигналът за него е подаден в 20:46 ч от хора, натъкнали се на мъжа. Спешна помощ е пристигнала 10 минути по-късно, но лекарите само констатират смъртта на мъжа. Имал е сериозна кръвозагуба.

Това не е първото разчистване на сметки сред представителите на криминалните структури от Своге. През май 2014 бе ликвидирана знакова фигура от наркобизнеса – Красимир Гочев – Шмид. Интересното е, че малко, преди да бъде убит, Шмид дава интервю и разказва, че е поръчан от Любо Къдравия, а убийството му трябвало да се изпълни от грузинец. Името му се спрягаше като един от играчите на наркопазара в Люлин, Надежда, Своге и Костинброд.

След убийството на Красимир Гочев става ясно, че е бил в конфликт с Йоско Костинбродския твърдят, след като опитва да наложи контрол върху продажбата на наркотици.

Ликвидирането на Шмид е сходно с това на бизнесмена от Своге, извършено снощи. Малко преди 22 часа Красимир Гочев – Шмид е тръгнал към дома си. Убиецът го е причакал близо до гаража на къщата му. След като Гочев е паркирал и е излязъл от колата си, куршумите са го застигнали. Шмид е загинал на място, а нападателят му е успял да избяга незабелязано. МВР успява да разкрие убийството на Красимир Гочев. Според разследващите извърщител е Михаил Туцов.

Мира НАЙДЕНОВА, blitz.bg


image0 (9K)