Разстреляният Божилов бил перачът на пари на братя Галеви

Една от знаковите фигури, приближени до Братя Галеви – Данаил Божилов, беше разстрелян вчера рано сутринта в Пловдив. Убийството на 43-годишния бизнесмен е познат с прякора Мечката.

Мъжът беше гръмнат с един куршум в гърдите в парк „Лаута“, докато разхожда кучето си на една безлюдна алея, припомня „Телеграф“.

[ad id=“226585″]

Основната версия на МВР е, че е дължал крупна сума на изчезналите братя Галеви, но е решил, че няма да я връща. Не се изключват и други хипотези. Сред тях са неуредени бизнес отношения с партньори в бизнеса със соларни студиа, както и личен конфликт.

Данаил Божилов е застрелян между 8:30 и 9 часа на т. нар. кучешка алея в парка. Трупът бил открит от случайни минувачи, които също разхождали любимците си. Те не са преки свидетели на убийството, а прокуратурата отказа да съобщи дали са чули изстрелите.

[ad id=“237001″]

Убитият Божилов имал дребен бизнес – соларно студио. Няма криминално досие, въпреки че години наред бил човекът в сянка на дупнишките братя Галеви.

Неофициално от службите за сигурност коментираха, че убитият бил перачът на пари на Пламен Галев и Ангел Христов, пише „Телеграф“. Майката на Данаил Снежана пък живее в същия блок, в който и съпругата на Пламен Галев в Дупница. Входът е с караулка и охрана.


image0 (9K)