Разследват мъж за опит да подкупи полицаи

За извършеното престъпление закона предвижда наказание лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора се провежда разследване по бързо производство срещу Костадин И., на 39 г., за даване на подкуп на полицейски служители от Първо РУ на МВР – Стара Загора.

[ad id=“238430″]

До момента е установено, че на 23 август 2017 г., в гр. Стара Загора, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил,управляван от Костадин И., във връзка с извършено нарушение на Закона за движение по пътищата. Водачът хвърлил банкнота от 50 лева в полицейския автомобил, за да не му бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение. Полицейските служители не взели парите и веднага подали сигнал за извършеното престъпление. Костадин И. е бил задържан и отведен в полицията.

[ad id=“225664″]

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Стара Загора той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 304а от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева. Обвиняемият е съдействал за разкриване и доказване на престъплението, като е направил самопризнания. Взетата мярка за неотклонение спрямо него е “подписка“ и му е наложена забрана да напуска пределите на България без разрешение на прокурора.

Разследването се извършва по бързо производство и ще бъде приключено в срок до 7 дни.


image0 (9K)