Разрешиха на убиеца Полфрийман да напуска България

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е наредил на дирекция „Миграция“ да се предприемат съгласувателни процедури за отпадане на забраната на Джок Полфрийман да напуска България, съобщи Клуб Z, като цитира пресцентъра на МВР. Вчера, близо девет месеца след като беше сезиран от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли искането му да възобнови делото срещу австралиеца Джок Полфрийман, който беше предсрочно освободен през септември.

Сега остава дирекция „Миграция“ в координация с прокуратурата да предприемат съответните действия. По-рано днес в два свои поста във Полфрийман съобщи, че не му е било позволено да напусне България въпреки купените билети.

Джок Полфрийман беше осъден на 20 години за убийството на Андрей Монов и прекара близо 12 години в български затвор. През есента на миналата година състав на Софийския апелативен съд (САС) (Калин Калпакчиев, Весислава Иванова, Виолета Магдалинчева) го освободи предсрочно с мотива, че е представил множество доказателства, че се е поправил за времето, прекарано в затвора.

 


image0 (9K)