Разплетоха мрежа от съучастници, крадени коли и поредица от престъпления

В бюлетина от 21.03.2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба от фирма в с. Елхово, общ. Стара Загора, на 25 туби, съдържащи препарати за растителна защита.

В бюлетина от 5.05.2018 г. е отразена кражба на два колесни трактора от земеделска база в с. Винарово, общ. Чирпан.

В бюлетина от 29.05.2018 г. е отразена кражба на препарати за растителна защита и микробус „Мерцедес Спринтер“ от земеделска кооперация в с. Кирилово, общ. Стара Загора.

[ad id=“225664″]

На 11 и 12 юни е проведена специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Стара Загора, ОДМВР – Пловдив и ОДМВР – Ямбол, при която на път от с. Градина за гр. Първомай, е задържан микробус „Мерцедес“, натоварен с препарати за растителна защита, за които има данни че са обект на престъпление.

Автомобилът е бил управляван от на 44-годишен старозагорец.

[ad id=“263680″]

На 12.06.2018 г., са извършени процесуално-следствени действия в с. Върбица и с. Ябълково, общ. Димитровград. Намерени са два колесни трактора и микробус „Мерцедес Спринтер“, предмет на описаните престъпления. При проведени допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че за извършваните кражби е ползван и друг микробус „Мерцедес Спринтер“, откраднат от Димитровград, който е открит паркиран в Стара Загора, на ул. „Темида“.

[ad id=“237001″]

За срок до 24 ч., са задържани 6 лица от Стара Загора, Димитровград и Първомай, По-късно на 44-годишния старозагорец, записан с инициалите М. Г., от Районна прокуратура – Чирпан е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

В хода на операцията са извършени множество ПСД на адреси, обитавани от задържаните лица, с цел – установяване на съпричастността им и към други кражби на семена и препарати за растителна защита, регистрирани на територията област Пловдив и област Ямбол. Работата по случая продължава.


image0 (9K)