Разкриха шокиращи подробности за огнения ад в Русия

Руските разследващи органи и свидетели разкриха шокиращи подробности за пожара в мол в град Кемерово в Сибир, при който загинаха 64 души. Сред жертвите са много деца и младежи. В Кемерово е обявен 3-дневен траур.

[ad id=“225664″]

Оказва се, че когато пожарът е избухнал на последния етаж на мола, изходите били блокирани. Констатирани са и други „сериозни нарушения“. Някои от хората са скачали през прозорците, за да се спасят.

[ad id=“263680″]

В епицентъра на пламъците са били киното, боулинг залата и няколко магазина. Голяма част от посетителите на търговския център са малки деца и младежи. Разследващите посочиха, че техник е изключил алармената система, след като вече е имало индикация за пожар.

[ad id=“236999″]

Службите са задържали няколко души за разпит. Разследването по случая продължава. Местният политик Антон Горелкин каза, че пожарните изходи са били затворени, което е превърнало търговския център в капан, от който няма измъкване.

[ad id=“237001″]

Оказва се, че пожарогасителите, които са можели да спрат пламъците в началото, са били в неизправност. Местните власти си задават един въпрос – защо пожарните изходи са били заключени? Причината за самия пожар все още не е ясна, но разследващите са убедени, че трагедията е можело да бъде избегната.

[ad id=“218001″]

В Кемерово пристигна и руският президент Владимир Путин, за да се запознае отблизо с развитието. Той посети мястото на трагедията и изслуша докладите на службите за извънредни ситуации. Държавният глава заяви, че престъпна небрежност е причина за пожара в търговския център.


image0 (9K)