Разкриха нова схема за шуробаджанащина на ГЕРБ. Този път в КЗК и газовите дружества.

БСП изнесе нова схема за шуробадажанащина за „Булгартрансгаз“, „Булгаргаз“, КЗК и Столична община и настоява за свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по случая в рамките на седмица, съобщава Фокус.

Това стана на пресконференция.

„Г-жа Юлия Ненкова, бивши заместник-кмет на Столична община, сега председател на КЗК, е наследена от Ралица Стоянова – заместник-кмет на общината и сестра на Стоян Стоянов, началник „Правен отдел“ в КЗК. От другата страна е Георгица Стоянова, член на КЗК, съпруга на Владимир Маринов от „Булгартрансгаз“, началник на „Правен отдел“, разясни народният представител Таско Ерменков.

„Питам аз дали тази връзка не е една от причините за едно неприятно в България събитие, което се нарича процедура на Европейската комисия срещу България по делото „Булгартрансгаз“. Когато „Булгартрансгаз“ по вече изискванията на тази наказателна процедура срещу нас, Европейската комисия настоява той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на публична продажба някъде навън – нещо, което е чисто държавно. Всичко това започна срещу едно дело заведено срещу „Булгартрансгаз“ в българската Комисия за защита на конкуренцията и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие „Булгартрансгаз“ е нарушило правилата, което даде основание на фирмата да ни осъжда в Европейскаtа комисия“, коментира Ерменков.

[ad id=“225664″]

„Дали зад тези шуробаджанашки, роднински и партийни връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизация и на единственото печелившо българско държавно дружество в българската енергетика“, запита той.

„За народни представители и техните роднини в бордовете, само ще ви спомена за връзката между Снежана Дукова, народен представител, късаща ризата си на трибуната на Народното събрание в защита на Делян Добрев и нейния син Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите „Булгаргаз“. Само отваряме тази вратичка, за да потвърдим, че разполагаме с цялата информация“, каза Ерменков.

php337w14_559x-

Депутът призова от ГЕРБ да не уволняват бременни жени, а да се държат като мъже.

Ерменков заяви, че в БСП има 100-ина сигнала от всички областни и повечето общински града за подобни схеми.

„Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Не ги слагаме на масата, не за нещо друго. Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят, да се съберат тази прословута Изпълнителна комисия“, каза той.

Ерменков заяви, че БСП дава срок една седмица да свика комисията.


image0 (9K)