Разкриха връзка между двойните убийци в Негован и ало измамниците от Ветово

Разкрита е връзка между разбитата група на ало измамниците от Ветово и заподозрените за двойното убийство от Негован.

Това заяви на извънреден брифинг говорителят на спец. прокуратурата Сийка Милева.

Преди дни се проведе мащабна акция във Ветово, при която бяха извършени много обиски и претърсвания и която завърши с арести. А на 18 август в бидони в езерото край Негован бяха намерени телата на мъж и жена. За двойното убийство бяха задържани Георги Нанчев и Пламен Шляпашки.

„За момента няма съпричастност на нито един от ало измамниците с убийците от Негован, но са установени близки приятелски отношения, а също така са били и съседи“, уточни тя и допълни, че продължава да се работи по случая.

8 лица са привлечени към наказателна отговорност за участието в организирана престъпна група за телефонни измами. В повечето случаи апашите карали жертвите си да оставят ценностите и парите с в пликове под пейки в молове. Оттам мулета взимали пликовете и ги доставяли на тарторите. Мулетата са били наблюдавани.

Шестима са били тартори, мулетата са реално 2 лица. Едното е от Велико Търново, другото е от София, но живее в Нови хан. Комуникацията между жертвата и измамника е била кодирана. Паролата е „Ками“.

Общо 300 000 лв. са взели от жертвите си телефонните измамници от Ветово, които бяха задържани при операция на Главна дирекция Национална полиция. 53 400 лв. от тях са им били дадени от 11-годишно дете в Стара Загора, съобщи шефката на сектор „Измами в структурата“ главен инспектор Златка Падинкова.


image0 (9K)