Разкрити престъпления. Най-малкият заловен(за две престъпления) е едва на 15 години

Разкрити от полицията престъпления в последните дни. Най-малкият заловен(за две престъпления) е едва на 15 години. Друг извършител е на 19. Подмладява ли се престъпността?

В бюлетин № 288/15.10.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено, че на 09.10.2019г., около 20.00 ч., след като е взломена входна врата на къща в гр. Мъглиж, е оса отнети тонколона и чантичка, съдържаща лична карта и сумата от 20 лв. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК.
В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършителят на деянието е 43-годишен мъж от гр. Мъглиж. Същият е задържан за срок до 24 часа.

В бюлетин № 291/18.10.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена взломна кражба от павилион за бързи закуски, намиращ се в гр. Казанлък, на бул. „Княз Ал. Батенберг“, при която е взломена входната врата на помещението и е отнета сумата от 200 лева на монети. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК.
В същият бюлетин е отразена и кражба на велосипед, оставен пред магазин, намиращ се в гр. Казанлък, на бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“, за което в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 194 от НК.
В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на двете деяния е 15-годишен младеж от гр. Казанлък. Същият е задържан за срок до 24 часа.

В бюлетин № 291/18.10.2019 г. на ОДМВР – Стара Загора е съобщение за извършена кражба на акумулаторна батерия от самосвал, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, кв. АПК. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 19-годишен мъж от гр. Мъглиж. Установено е също, че мъжът е извършител и на друга кражба на друга акумулаторна батерия, за което в Първо РУ – Стара Загора се води досъдебно производство. Работата по документиране на цялата престъпна дейност на лицето продължава.


image0 (9K)