Разкриват изнесено работно място на Бюрото по труда в Туристическия информационен център в Стара Загора

Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора съвместно с Община Стара Загора разкриват изнесено работно място за регистрация на търсещи работа лица, освободени от трудови отношения поради извънредното положение в страната.

Считано от 8 април (сряда) желаещите да се регистрират като безработни могат да посетят не само Бюрото по труда в Стара Загора, с адрес „Стефан Караджа”№8, но и временното работно място, което се намира в Туристическия информационен център на Общината – бул. Руски № 27 (под Художествената галерия). Работното време ще е от 9.00 до 17.00, с почивка от 12.00 до 13.00 часа.

От Бюрото по труда препоръчват на хората, които ще използват услугите на временното работно място, да се съобразят с въведените противоепидемични мерки и да спазват всички хигиенни изисквания и социална дистанция.

Агенцията по заетостта предоставя възможността за подаване на заявление за регистрация по електронен път към съответното бюро по труда чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ). Формулярът на заявление-декларация за регистрация може да бъде изтеглен от сайта на Агенция по заетостта /www.az.government.bg./ На страницата има и помощна информация за начина за ползване на ССЕВ.

Агенцията изисква от клиентите на бюрата по труда, които са се завърнали от чужбина, да спазват 14-дневния карантинен период от тяхното пристигане. Няма да се допускат в Бюрото по труда лица, за които не е изтекъл карантинния срок, а за установените случаи на нарушение се уведомяват компетентните органи. Всеки желаещ да ползва присъствена услуга, първо ще попълва декларация, че не е пребивавал извън страната през предходните 14 дни и ще носи отговорност за декларирани неверни данни.


image0 (9K)