Разказ на българин за „Армията от красавици“ в противовес с пълният стрес от Северна Корея

Първите големи звезди на олимпийските игри в Пьонгчанг дойдоха от трибуните! Става дума за невероятните мажоретки на Северна Корея.

[ad id=“263680″]

„Армията от красавици“, както вече станаха популярни в Южна Корея, изпълнява синхронизирани танци и скандирания на трибуните по време на състезания с участието на севернокорейски спортисти. А техните перфектни изпълнения се превърнаха в истинско шоу за журналисти и зрители, които получиха по-голямо представление отколкото са очаквали.

[ad id=“225664″]

Всъщност, повечето от тях са студентки, които могат да пеят и изглеждат добре – подбрани сред семействата на големците в Пхенян и наградени за своята лоялност към партията. Режимът използва тези жени, когато иска да покаже пред света „най-доброто си лице“.


За „армията от красавици“, както вече станаха популярни в Южна Корея, за контрастите между показаното в Пьонгчанг и онова, което може да се види по улиците на Пхенян, в студиото на „Денят започва“ по БНТ разказва адвокатът и пътешественик Делян Манчев.

В Северна Корея бях три дена и това е напълно достатъчно. Атмосферата там не предразполага да се чувстваш добре дошъл и да поискаш да се върнеш отново. Даже напротив, има доста психоатаки от страна т.нар. екскурзоводи, тримата представители на тайните служби, които бяха през цялото време с мен. Така че колкото и да ми беше интересно, с облекчение напуснах тази държава, каза той.

По думите му, престоят в Северна Корея е „пълен стрес“ независимо от екзотиката, която привлича.


image0 (9K)