Разказва българин, оцелял по чудо в морето от огнения ад в Гърция

Разказва българинът Съби Кисьов, по чудо оцелял с още 500 човека, хвърляйки се в морето, за да се спасят от огнения ад, който бушува в Гърция.

[ad id=“225664″]

Пламъците тръгнаха към 17:00 часа. Беше като капан, нямаше къде да избягаме с колите. Единственият вариант бе да влезем в морето. Беше голям ужас. Ад. Това каза по телефона в ефира на bTV Съби Кисьов, който се е намирал в сърцето на огнения ад в град Рафина в Гърция, която вече дни наред е обхваната от страшни горски пожари.

„Домът ми е до морето. То беше единственото спасение. Бяхме около 500 човека и само така можеше да се спасим. Жертвите вече са станали 26“, каза Кисьов. „Тук гората е борова. Пламъците вървят наляво-надясно“, каза още той за местоположението си в град Рафина.

 „Влезнахме в 6:00 часа в морето. А към 12:00 дойдоха лодки от морската полиция. И към един часа ни доставиха на пристанището на Рафина. Изгоряха всичките ни коли, над 300 коли. Пътят е блокиран, никой не може да мръдне“, каза още Кисьов.

 По думите му, огнената стихия е била толкова силна, че властите дори са нямали шанс да се намесят. Загиналите може да са много повече, предположи още той.

[ad id=“263680″]

„Сутринта видях останалите българи, всички са добре. Само на един познат е изгоряло нещо на терасата, каза Кисьов в отговор на въпрос, дали има информация за пострадали българи в Гърция.

„За щастие постъпили сигнали за бедстващи българи в Гърция няма. Бих искал да се възползвам от възможността и да изразя съболезнование на онези, загубили близки хора в пожарите. Пожелавам скорошно оздравяване на пострадалите.  Осъществихме връзка  с нашето посолство в Атина. Организирали сме денонощен кризисен щаб, в който всеки може да подаде сигнал, че се намира в кризисна ситуация. Готови сме да съдействаме по всякакъв възможен начин“, каза на свой ред Георг Георгиев, външен заместник-министър на България.


image0 (9K)