Раздори в Реформаторския блок – Радан срещу Корман

“Ако националният интерес изисква да се явим на избори без партията на Касим Дал, ще се явим без нея.” Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV.

“Бих бил внимателен с посочването на една или друга партия, без която уж блокът можел. Без която и да е от партиите РБ не би бил успешен. Силата на РБ е единството и това се видя на последните три избора, на които се представихме много добре”, реагира шефът на националния предизборен щаб, съпредседател на реформаторите и заместник на Меглена Кунева в ДБГ Найден Зеленогорски. “ЕС трябва да има единна позиция за преговорите с Турция и България да е част от нея, и това е позиция на целия РБ. Само в контекста на ЕС и НАТО можем да отговорим на тези предизвикателства, пред които стои не само България, а пресилването на фрази не помага на никого в тази сложна международна обстановка”, коментира Зеленогорски упреците на Кънев за политиката на Бойко Борисов в кризата с бежанците.

“Радан Кънев не е човекът, който казва без кого можем. РБ е доброволен съюз на пълноправни партньори и ако някой желае да напусне, то е негово решение. Единственият, който е казал, че иска да излезе, е самият Кънев”, подчерта и секретарят на парламентарната група на реформаторите Димитър Делчев. Той също е зам.-председател на ДБГ и оглавява предизборния щаб на партията. РБ отдавна не е бил толкова единен. Все по-близо сме до обща президентска двойка, заяви той. Участието на балотаж било постижимо за реформаторите наесен. От ДБГ са разговаряли с потенциалните кандидат-президенти на блока – Велислав Минеков, Трайчо Трайков и ген. Съби Събев (без Гроздан Караджов), разбра се още в началото на седмицата


image0 (9K)