Разград става столица на киселото мляко, занаятите и изкуствата

Градът посреща многобройни български и чуждестранни участници и гости за 17-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти.

[ad id=“225664″]

От 23 юли до 25 юли градът отново се превръща в столица на киселото мляко, традициите, изкуствата и занаятите, съобщи Виолета Антонова, главен експерт „Култура“ в общината.

През тези три дни  жителите и гостите на Разград ще имат удоволствието да се запознаят с културата, традициите и танцовото изкуство на шест държави.

След първото дефиле на гостуващите фолклорни състави и официалното откриване на Панаира от 20.30 часа предстои „Вечер на Коста Рика и Филипини“.

[ad id=“236993″]

Втората вечер е на Беларус, Мексико и Черна гора. Българският фолклор ще бъде представен от Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ при Капанския ансамбъл, Детско танцово студио „Капанче“ и средношколската танцова формация при НЧ „Напредък 1901“ в Разград. Заключителен концерт ще има на 25 юли след финалното дефиле, начело с Краля и Кралицата на Панаира на киселото мляко, които ще бъдат избрани чрез конкурс измежду участниците във фолклорните състави.

[ad id=“263680″]

Акцент на втория ден е кулинарният конкурс за домашно приготвени ястия и десерти с кисело мляко. Домакин на проявата ще бъде Етнографския музей в старинния квартал „Вароша“. Конкурсът ще бъде съпроводен с фолклорна програма. Същия ден в музея ще отвори врати и детската работилница „Първи стъпки в занаята“.

По време на празниците ще пристигнат делегации от побратимените на Разград румънски градове Слобозия и Кълъраш.


image0 (9K)