Разговорът между Стойков и Радев бил от разработка на ДАНС срещу фирма

Разговорът между началника на Военновъздушните сили Цанко Стойков и президента Румен Радев бил прихванат по разработка на ДАНС срещу фирма-доставчик на армията за стотици милиони. Това обяви в „Неделя 150“ на БНР главният прокурор Иван Гешев.

Това било обяснението и защо делото не било във Военна прокуратура, а се намирало в Специализираната прокуратура, твърди той. Разработката не била срещу командващият на ВВС или президента, а спрямо търговското дружество, според Гешев.

Разработката била от много време срещу тази фирма, която през години е доставяла неща за армията за десетки и дори стотици милиони. Подслушването ставало от ДАНС. В един момент те се натъкнали на разговора на Стойков и лице, което „вероятно е“ президентът, твърди Гешев.

Тогава ДАНС докладвали на прокурорите. Прокурорите пък му докладвали на него и му представили постановлението за спиране на делото, защото можело едното лице да е президент. Тези прокурори предложили и на Гешев да пита Конституционния съвет за имунитета на дължавния глава.


image0 (9K)