Развитието на нови индустриални зони е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции

„Развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции.

България може да предложи макроикономическа и политическа стабилност, което е от първостепенно значение за всяка инвестиция“. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с министъра на инвестициите и международното сътрудничество на Египет Н. Пр. д-р Сахар Наср.
Той подчерта, че  през последната една година е налице изключително активизиране на двустранните ни отношения и се надява, че всичко това ще доведе и до стартиране на конкретни проекти.
Според него България би могла да изнася за Египет продукти на хранително-вкусовата промишленост, селскостопански продукти, електрическа и електронна апаратура, строителни материали и др.
Двете страни се обединиха в мненията си за организиране на съвместен бизнес съвет в най-кратки срокове, чрез който фирми от двете страни ще имат възможност да се запознаят със съществуващия потенциал в различни икономически сектори.

image0 (9K)