Разбиха банда за кражби в Пловдив

Банда за кражби е разбира в Пловдив. Основни участници са двама пловдивчани рецидивисти на 29 и 21 години, които са последните месеци са извършили 10 кражби от търговски обекти, разположени в различни райони на града. И двамата са арестувани, а трети мъж, за който има данни да е участвал поне в един от ударите, се издирва.

Съвместните действия по тяхното залавяне са осъществили криминалисти на Второ, Трето, Четвърто, Пето и Шесто районни управления. Регистрирани са поне 10 кражби с тяхното участие, а почеркът им ги издава. По идентичен начин – с взлом, мъжете отнели различни парични суми от заведение за бързо хранене на ул. „Христо Г. Данов“, баничарница, фирмен офис и 3 кафенета на територията на район „Северен“, два магазина и закусвалня в ЖК „Тракия“ и сладкарница на ул. „Лев Толстой“.

С постановление на районната прокуратура те са задържани за срок до 72 часа. Друг жител на областния град, на 34 години, участвал в едно от посегателствата, е обявен за издирване. И тримата мъже са с богато криминално минало и присъди, пише trafficnews.

Работата по установяване на съпричастността им към подобни престъпления продължава под наблюдение на прокуратурата.

Междувременно друг случай на посегателство върху частна собственост също е разкрит.

След навреме подаден сигнал и предприети бързи действия служители на Шесто РУ задържаха извършител на кражба. В ранните часове на днешния ден полицейски патрул реагирал на телефонно обаждане от пловдивчанка, която забелязала непознат да демонтира метални елементи от фризер на павилион на бул. „Цариградско шосе“. Заловеният на място 34-годишен мъж бил отведен за срок до 24 часа в полицейския арест. Допълнителна справка показала, че той е с криминални регистрации и осъждан. По случая е образувано бързо производство.


image0 (9K)