Разбита е най-голямата досега мрежа за боеве с кучета у нас

Собственикът на халето в Пловдив, в което са се провеждали боевете с кучета, е арестуван. Оказва се, че е бивш полицай.

Полицейската операция в северната индустриална зона на Пловдив е стартирала тази сутрин, съобщиха от МВР. Разбита е най-голямата мрежа за боеве с кучета досега у нас. Действията, които продължават и в момента, са предприети във връзка с информация за организиране на незаконни боеве с кучета.

Боевете са се организирали от десетина години, незаконната арена се е помещавала в промишлен склад в Пловдив на ул. „Георги Бенев”,  а полицаи са покривали жалбите.

В двора и прилежащо производствено хале криминалистите са открили над 30 мъжки и женски кучета от породата питбул. Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани сериозни наранявания.

Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. В близост била изградена ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Като заподозрени за незаконната дейност с полицейска мярка до 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син. Кучетата са иззети и настанени в приют.

Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство и предстои материалите да бъдат докладвани в районната прокуратура.

Запознати заявиха, че арестуваният е племенник на известният в Пазарджик с прякора Коцето Бургията – Костадин Иванов. Преди 6 години при показна акция в града той беше арестуван и обвинен за склоняване към проституция.


image0 (9K)