Разберете, че сте влюбени в насилник, преди той да ви разбие сърцето

Гледали ли сте „Врагът в моето легло”?! А „Достатъчно”?! Онези филм с Джулия Робъртс и Дженифър Лопес, в които героините им извършиха истински безумия и чудеса от храброст, за да се спасят от домашно насилие. Мнозина от вас може би дори са преживели (преживяват) подобна драма….

[ad id=“225664″]

Жертвите на домашно насилие преживяват не само тормоз, но и бича на самообвинението и кошмарните въпроси от рода на „Ама ти не го ли разбра какъв е преди да се ожениш (родиш)?!”. Не, не сте били глупави, нито слепи. Просто сте били твърде влюбени и сте си мислели, че галантния кавалер и сбъднатата ви мечта за принца в бляскави доспехи. Ако още не сте преживели кошмарът наречен „домашно насилие” или имате някакви съмнения, че вървите стремглаво към него, вижте ясно сигналите! Може да разпознаете насилника по няколко основни белега:

Грижовен до задушаване

Със сигурност имате нужда да споделите бремето на ежедневието с някого и да се оставите някой да се погрижите за вас, но не бъркайте временното слабост с постоянното безсилие. Можете сами да си подберете топли дрехи, да изберете здравословна храна, да си вземете хапче, да прецените, че сте болни и т.н. Едно е грижата, друго е да се отнасят с вас като с инвалид. Коментари от рода на: „Не можеш да го направиш сама!” и „Глупачето ми то!” са недопустими и трябва да ви действат като аларма!

Моят герой

Ако налита на бой при всеки поглед с възхищение към вас, трябва да се разтревожите веднага! Едно е да ви пази като съкровище от грубияни (пияни, вулгарни), друго – да размахва юмруци, защото сте красива. Запомнете добре – читавият човек се познава по това как се отнася към слабите. Ако крещи на сервитьорката, ругае децата или подчинените си – бягайте далече! Вие сте следващите!

[ad id=“263680″]

Ревнува ме от уличните стълбове

В дребните признаци на ревност има нещо симпатично и ласкаещо, но ако това се превърне в телефонни проверки и ограничения в срещите с приятелки, това е на зле. Маскирани под изрази „Просто не мога да не те чуя” (през 10 минути!) или „Тя ти завижда, да знаеш!”, такива жестове на свръхвнимание крият мания!

Всичко по план

Ценим много последователните и предвидливи мъже, но ако не ви пита, а вече има график за всичко, което касае вас, това е смущаващо. Който се интересува наистина от вас, цени мнението ви във всичко!

Твърде много романтика

Когато романтичните жестове са бурни, публични, смущаващи излияния, това е ясен сигнал за невъздържаност. Свръхемоцията пречи дори на артистите, какво остава за хората, които търсят хармонична връзка. Такива хора често казват „Не мислех като го говорих (направих, ударих)!”

[ad id=“236999″]

Харесва само мен

Този, който смята останалия женски свят за сбирщина грозници, идиотки, некадърници, а вас за кралица, не ни вдъхва доверие. Трябва да търсите някой, за когото сте най-важна, а не на пиедестал. Само идеалите са съвършени, а когато се пропукат става страшно!

Твърди много нежност

„Прясно” влюбените са като залепени един за друг. Това е много сладко и романтично, но и тук си има граници. Когато вниманието стане твърде показно, натрапчиво и в един момент – физически неприятно, това е сигнал. Нали сте виждали дамите с абсурдно натруфени кученца?! Не позволявайте на никой да ви третира като домашен любимец!

[ad id=“237001″]

Важно! Домашното насилие не е само физическо!

Добре, той може би никога не ви е удрял. Може дори да не го направи никога, а пак да се превърнете в жертва на домашен тормоз. Психическото насилие включва:

Системна необоснована критика, обиди и крясъци

Подигравка с ценности и амбиции

Лъжи и манипулации

Забрана да ходите на работа, да се виждате с приятели и дори – със семейството

Държи парите на семейството, не разполагате със свои

Използва децата, за да ви нарани – заплашва с отнемане на родителски права, направлява живота им, без да се съобразява с вас, държи се ужасно с тях

Унижава ви насаме и пред хората

Емоционалният и физически тормоз са форми на домашно насилие, което никой не заслужава. Не правете компромиси с това и не си го причинявайте!

Източник: Жена на върха http://www.woman-onthe-top.net/


image0 (9K)