Разберете го – връзката ви няма бъдеще!

Няма връзки без проблеми и караници. Партньорите често спорят, ревнуват се един друг и имат различния виждания по дадени въпроси. Но в началото на връзките, любовта и страстта са много силни, и може да пропускате да видите някои съществени проблеми, които по-късно да направят връзката токсична и да ви натъжават много.

Ето за кои червени флагчета да следите, според британския „Cosmopolitan“.

1. По-щастливи сте с други

Това може да се струва очевидно, но много хора го игнорират или залъгват себе си. Докато се целувате и гушкате сте радостни и страстта ви владее, но когато разговаряте на сериозни теми или опитвате да откриете общо хоби, осъзнавате, че този човек не е за вас и ви прави нещастни. Може да има много разлики между вас, да имате прекалено различни цели и интереси. Осъзнавате, че когато сте с половинката не се чувствате добре, а с приятелите и роднините ви е весело.

2. Партньорът не прави компромиси

Когато сте в сериозна връзка, нормално е да се съобразявате с партньора, да излизате с негови приятели, да приемате негови интереси и хобита, и да опитвате да ги вършите заедно. Но, ако само вие правите тези компромиси, нещо не е наред. Трябва и вие да имате думата, партньорът да се съобразява и с вашите приятели и интереси. Не може винаги да става по неговия начин. Така той ви контролира и ви спира да бъдете себе си.

3. Прекарвате време почти само с гаджето

Ако прекарвате 90% от свободното време с гаджето, и в повечето случаи сте само двамата, значи връзката куца. Това означава, че сте станали прекалено зависими един от друг, че си нямате много доверие и затова постоянно трябва да сте заедно. Нормално е в началото на връзката да сте повече време с любимия човек – тогава тепърва се опознавате, има силна химия и привличане. Но, ако и след време изоставяте приятели и роднини, и не ви е приятно, когато партньорът е с други хора, значи връзката ви не е силна и стабилна. Изолацията е токсична, както и прекалената зависимост един от друг.

4. Нямате много общи теми

Сигурно се чудите дали си подхождате с партньора, ако нямате много общи теми, виждания, интереси, хобита и мечти. Нормално е да се различавате, не е нужно да сте напълно еднакви, да прекарвате време и сами с хобито си. Но, ако интересните разговори са се изчерпали още в първите месеци, говорите само общи приказки и не споделяте много лични неща, вероятно не сте един за друг. Ако партньорът пък говори само за себе си, не ви изслушва и не помни какво казвате, това също не е добър знак.

5. Забелязвате промяна в самочувствието си

Ако забележите, че имате по-ниско самочувствие отпреди и вече не цените и не харесвате толкова себе си, връзката ви е нестабилна. Партньорът би трябвало да ви цени, да показва с действия и жестове колко сте важен/важна за него, да ви обръща внимание, да ви обсипва с любов. Това влияе положително на самочувствието. Ако той не ви цени, вие също започвате да не цените себе си.

6. Партньорът не ви уважава

Може половинката постоянно да опитва да се състезава с вас, да изтъква колко по-добра е в нещо или колко повече опит има в нещо. Това проваля връзката, кара ви да се чувствате недостатъчно добри. Така партньорът показва, че не ви уважава и не зачита вашето мнение. Ако често ви обвинява, може това да е вид манипулация, чрез която да ви контролира, пише teenproblem.

7. Не може да говорите искрено с партньора

В началото на връзките е нормално да не казвате и споделяте абсолютно всичко за себе си – още опознавате партньора, тепърва разбирате дали може да му вярвате и да разчитате на него. Но, ако ви е трудно да говорите за чувствата си, да споделяте какво ви мъчи и да разказвате за лични проблеми, помислете защо е така. Явно се страхувате, че партньорът ще ви се смее и ще омаловажи проблемите ви, или ще ви критикува. Страх ви е и да кажете, че не сте щастливи с него – това не води до нищо добро.

Флагман.БГ

 


image0 (9K)