Радев с нова атака: Премиерът превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя

Президентът категорично заяви, че няма да създава нов политически проект, тъй като подкрепя всяка партия, която защитава интересите на народа.

„Все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната. И все повече различни партии, сдружения и организации изразяват подкрепа на позициите на президента и на тезите на президента. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес.

Това каза пред журналисти в Карнобат президентът Румен Радев, който е на посещение по повод празника на града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас.

По думите на държавния глава все повече партии, организации и сдружения изразяват подкрепа в позициите на президента.

„Виждате, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната“ ,заяви Румен Радев.

На въпрос, свързан с това дали усеща подкрепа от страна на БСП, президентът отговори, че не коментира делата от кухните на партиите, но използва случая, за да поздрави Корнелия Нинова за победата.

„Това само потвърди нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се утвърди като силна опозиция. Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаете, че без силна, обединена и конструктивна опозиция, всяка демокрация се разединява“, допълни Радев.

По отношение на петицията от журналисти и граждани за това да бъде позволен достъпът на журналисти до депутатите в народното събрание, президентът изрази подкрепа си. „И без това сме на едно много задно място по свобода на медиите в световните класации. Нека не даваме поводи да падане още по-ниско. Дейността на народните представители е посветена на хората, така че хората трябва да знаят какво точно те вършат“, добави той.

Държавният глава коментира още, че делириумът на министър – председателя буди все по-голяма тревога.

„Министър-председателят превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя, а знаете, че гузната съвест ражда параноя“, добави Румен Радев.

Стратегическото разположение на Карнобат и подходящият климат го утвърждават през вековете като селскостопански, търговски и икономически център, каза в Карнобат президентът Румен Радев.

Той е на посещение по повод празника на града. Държавният глава поднесе поздравленията си пред жителите и гостите на града по повод празничния ден.

„За мен е истинско удоволствие да бъда заедно с вас в деня на Свети Йоан Богослов – закрилникът на вашия град, чието име носи и вашият прекрасен православен храм. Винаги с огромно удоволствие посещавам вашия край, известен с богати традиции, с красива природа, с незабравимо вино. Това не е случайно – стратегическото разположение на града и подходящият климат го утвърждават през вековете като селскостопански, търговски и икономически център, привлекателен за всички, които минават оттук. А свободолюбието на карнобатци го превръщат в културно-просветно средище по време на нашето Възраждане и със съществен принос за църковните борби на българския народ. И днес този край има какво да покаже и с какво да се гордее. Цяла България познава добре традициите на Карнобат в земеделието, но голямото богатство тук не е само под родната земя. Голямото богатство сте вие – честните, трудолюбиви хора на Карнобат. Въпреки предизвикателствата на нашето съвремие, с вашия непреклонен предприемачески дух, вие ежедневно търсите нови възможности за нови инвестиции, за нови производства, за ново развитие на вашия град. Имате още едно много голямо предимство – то е свързано с положението на града и с важните транспортни артерии, които пресичат, особено в областта на железопътния транспорт“, посочи Румен Радев.

Президентът заяви уверението си, че новите общоевроевропейски политики и планове за засилване ролята на, по думите му, важеният за нашето екологично развитие транспорт – железопътния, Карнобат ще засили своята роля на незаобиколим транспортен център. Това, според него, ще дава нови възможности и за търговия, и за инвестиции, и за производство.

„Знам, разбира се, вашите тревоги, свързани с бъдещето. Не само кризата от пандемията – тя ще отмине. Убеден съм, че ще преодолеем и здравните, и икономическите, и социалните последствия, но основната тревога и за града, и за България, е свързана с демографската криза, която не подминава и вашата община. Без млади хора няма просперитет, няма развитие напред. Младите хора искат добро заплащане, качествени училища, болници, инфраструктура. Не само в големия градски център, но и във всяка община. Аз искам да ви поздравя – и общинското ръководство, и всички вас за постигнатото с много труд, с много себеотрицание. Разбира се, смелата визия и инвестиционни планове на Общината за развитието на града не могат без ясната подкрепа на държавата, защото само с трудолюбие, с ясни планове и приоритети за развитие, виждаме, че в наше време много трудно може да успяваме, особено в една по-малка община. Очаквам, че ще бъдем свидетели в скоро време на благоприятни промени. Всички тези процеси, които са ключови за развитието на Карнобат, в тях основна, решаваща роля ще имате вие – с вашата активност и предприемчивост. Вярвам, че е близко времето, в което тази активност и предприемчивост, ще срещнат съответните устойчиви политики на всички нива, за да може да продължават да развиват вашия град като двигател за развитието на целия регион“, посочи още Радев.

Президентът пожела на жителите на Карнобат много здраве, енергия, висок дух, завещан от предците и много успехи.

 


image0 (9K)