Радев се качва на Шипка за 3 март, ще държи слово по случай 142 г. от Освобождението

Държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на Националния празник – 3 март на връх Шипка от 11.00 часа.

Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат отменени планираните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България – 3 март заради риск от усложняване на „епидемичната ситуация“, Прессекретариатът на президента информира, че от 11.00 часа на 3 март държавният глава Румен Радев ще поднесе цветя на връх Шипка и ще отправи приветствие по случай Националния празник на България.

От 09.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

Припомняме, че по-рано от областната администрация на Стара Загора съобщиха, че по препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за утре – 3 март, официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка, се отменя, както и ЗАРАТА писа.

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен. Въведените временни промени на движението в района остават в сила.

 


image0 (9K)