Радев отвръща на Нинова: Възмутен съм! МВР изпълнява указанията на прокуратурата

„Нека Корнелия Нинова попита техните хора какъв сигнал са писали и защо забъркват партията, може би и тя е подведена“, посочи вътрешният министър

[ad id=“263680″]

“Един член на БСП или техен активист е написал сигнал до Прокуратурата срещу друг техен член или активист в Шумен”. Това каза в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев в отговор на искането на БСП главният прокурор да извърши проверка в Районната прокуратура в Шумен.

„В сигнала пише: „Моля Ви проверете вярно ли е, че другият член кандидатства за Комисията за противодействие на корупцията като експерт, мой колега е, имаме политическа кариера заедно, че е излъгал в декларацията си, че не е членувал в БСП. Проверете го- ако е така значи той е извършил престъпление по чл. 313 от НК“, обясни той.

[ad id=“218001″]

„Прокуратурата издава постановление, с което задължава МВР да извърши проверката. Разпоредено е на икономическа полиция да провери вярно ли е, че има невярна информация в декларацията, която е подадена“, уточни министърът. „Проверяваме верен ли е сигналът, това сме направили от полицията“, коментира той.

Какво предизвика гнева на Валентин Радев прочетете ТУК 


image0 (9K)