Радев е таралеж в гащите на БСП-смята Евгени Дайнов

Румен Радев няма да бъде президент на левицата, смята политологът Евгени Дайнов, който отбеляза в студиото на бТВ днес, че БСП „си вкараха таралеж в гащите“ с кандидатурата на генерала.
„Видяхме как веднага противоречи на Нинова снощи. Ще се окаже, че той не е нито войник на БСП, нито подводница на Русия“, отбеляза Дайнов. Според него Радев е демонстрирал интегрирано поведение по време на кампанията.
Гостуващата в сутрешния блок заедно с него Велислава Дърева бе на същото мнение:
„Радев няма от какво да се еманципира. Не е тази ситуацията, това е един човек, който има ясна позиция, не се притеснява да я съобщава и защитава. През цялото време се опитваха да го вкарат в някакви червени рамки.“
Дайнов отбеляза, че това създава опасност Илияна Йотова, която е кадър на БСП, да се превърне в „контрапрезидентша“
„Както беше тази на Плевнелиев, забравих й името дори“, обясни той, визирайки Маргарита Попова, която често бе на различна позиция от държавния глава.
И двамата политически коментатори отбелязаха вчерашната победа на Радев като лично негова, а загубата на Борисов – също.
„Той си внуши, че ще бъде вечен. Той заяви, че ще има 10 мандата – това са 40 години, да не забравяме. Той изгуби реалността, когато се гледаше в огледалото, той виждаше вечността“, каза Дърева по адрес на премиера.
Дайнов пък заяви, че Борисов се е помислил за Тодор Живков. И определи поведението му като „на обидено дете“.
„На него все някой друг му е виновен, сега му е виновен явно Радан Кънев“, каза политологът.
Според него друга кандидатка – например столичната кметица Йорданка Фандъкова – би била по-подходяща от Цецка Цачева, но пак не би спечелила срещу Радев, просто би загубила с по-малко.

http://BNews.bg


image0 (9K)