Радев в Плевен: Политиците да не се правят на лекари, нито лекарите на политици

Държавният глава Румен Радев е в Плевен, за да се запознае на място със ситуацията в града. Президентът се срещна с кмета на Плевен Георг Спартански.

„Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство. Аз съм убеден, че имаме и капацитета и силите да се справим със солидарните усилия на всички. Разработени са мерки, дадени са указания от Националния оперативен щаб“, заяви президентът след срещата с Георг Спартански, цитиран от БНТ.

Според него е изключително важно тези мерки да се претворят върху реалния живот.

„Затова огромното натоварване е върху общините. Да намерят баланса – от една страна да запазим общественото здраве, от друга страна да не допуснем парализата на икономиката. Мобилизиран е целият медицински потенциал на Плевенската община. Важно е и да няма прекъсване в производствената дейност“, коментира президентът.

Той уточни, че мерките са ясни, но според него не трябва политиците да се правят на лекари и обратното.

„Трябва да се спазват указанията на щаба, те са ясни, но държавата с всички възможни ресурси трябва да помага. Самодисциплината, самосъзнанието, максимално ограничаване на контактите, грижата за възрастните хора, трябва да се грижим за тях“, допълни Радев.

Изявлението на президента гледайте ТУК


image0 (9K)