Радев вече гласи служебния кабинет

Румен Радев, който ще встъпи официално в длъжност като президент на България на 22 януари,  вече се съветва кой да заеме важните постове в това правителство. Правителството на Радев ще управлява до изборите, които се очаква да са на 26 март или първата седмица на април.
За най-тежката задача – сформирането на кабинет, Румен Радев се съветвал с бившия царски външен министър Соломон Паси. От там идвало и предложението Огнян Герджиков да бъде предложен за служебен премиер на страната.
Герджиков е най-коментираният до момента за премиер, научи offnews.bg. Други източници обаче спрягат името на самия Соломон Паси за служебен премиер. В състава на управляващите се очаквало да влезе и жената на Паси – Гергана Паси. Нейното име обаче първо било спрягано за министър, но в момента натежавало за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева.
Радев смятал да се консултира и с Корнелия Нинова, лидер на БСП, от чията партия той всъщност беше издигнат и избран за президент. Тя се завърна преди дни от САЩ. Но преди всичко Радев искал да се спре на хора за кабинета, които да са с чиста репутация и да не са политически обвързани.
Екипът на Румен Радев в президентството обаче вече е сигурен. Журналистът Иво Христов ще бъде шеф на кабинета му, а журналистката Елена Йончева – негов медиен съветник.


image0 (9K)