Радев бесен на Нинова: Не сме зверове, стотинка няма да вземем от ЕС за мигранти у нас! 

„Премиерът днес нищо няма да подписва. Ние мислим като председателство. Борисов и Орбан мислят еднакво. Ние казваме „Затваряме границите“, те ни се подиграват“, възмути се вътрешният министър

[ad id=“225664″]

Телевизионно интервю на лидера на БСП Корнелия Нинова провокира провеждането на извънредна пресконференция на ГЕРБ. На брифинга присъстваха министърът на вътрешните работи Валентин Радев и председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов.

МВР-шефът се впусна да опровергава твърдения на Нинова от интервюто й пред бТВ по повод срещата на лидерите на ЕС за мигрантите.

„Стотинка няма да вземем от ЕС за мигранти у нас! Ние не сме зверове тук!“, заяви Валентин Радев.

[ad id=“263680″]

„3000 са проверките, които са направени. Корнелия Нинова казва, че ГЕРБ и МВР се оттегля от властта. ГЕРБ промени закона за МВР, за да опазят военните границите. Ако искат да ни критикуват, това само ни дава повод да кажем какво сме направили“, каза още Радев.

„Премиерът днес нищо няма да подписва. Ние мислим като председателство. Борисов и Орбан мислят еднакво. Ние казваме „Затваряме границите“, те ни се подиграват. Много ясно, че не говорим буквално. Казваме условно, че ще затваряме границите“, заяви Радев.

[ad id=“238430″]

„Какво правим ако влязат у нас толкова мигранти, колкото са в Гърция? ГЕРБ има правила. Ние не сме зверове тук. Още нещо, което ме засегна, е за онкоболните. Тя каза, че тя му се е обадила. Аз бях с премиера. Той се обади на Цветанов и каза „Съберете групата и помислете“. И това ако е нареждане“, възмутен е вътрешният министър.


image0 (9K)