Радев по адрес на Борисов: Дронът ми е толкова добър, че може да влиза в спални и да слага пачки

„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки“, заяви с усмивка президентът Румен Радев пред медиите. Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, призна държавният глава. „Такова нахлуване в личното пространство със спящия г-н Бойко Борисов е най – опасно. Такова нахлуване в личното пространство е безумно. Това означава риск за живота на премиера, заяви още президентът. В момента се прави опит да се отклони вниманието дали тези снимки са постановка и дали записът е монтаж, коментира Радев. „Не мога да тълкувам всичко, изречено от премиера, имам предел за своята фантазия“, допълни той.

Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО, чиято работа е да защитават охраняваните лица, а не да ги дискредитират. НСО охранява извън сграда, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност за тях. За НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да си направи преценка за кръга от познатите си, каза още държавният глава.

Радев разказа, че в момента, в който излезли снимките, се е обадил на НСО да отидат веднага при премиера и да направят проверка на случая.

„Прокуратурата е длъжна да направи проверка, защото в момента е най-важно едно – трябва да има независима експертиза за достоверността на аудиозаписа и т.н.“, убеден е президентът.

„Брифингът вчера бе опит да се търси възможност за скандал“, каза Радев.

Президентът съобщи, че ще наложи вето на приетите промени в Закона за МВР. Ветото ще бъде частично и скоро мотивите за него ще станат ясни.

Въпреки всичко Радев поздрави кметът на Перник и неговия екип. Той сподели, че Станислав Владимиров е свършил страхотна работа.

„Проблемът на премиера не е някакъв китайски дрон, а параноята“, завърши Радев.

С вчерашния брифинг на премиера Бойко Борисов беше опит да се търси геополитическа индулгенция за скандала и вътре на наша територия да се превърне в забава и фарс. Това мнение изрази пред журналисти в Перник президентът Румен Радев, когато вчера Борисов посочи, че стои зад разпространените анонимно аудиозаписи и снимки, които засягат премиера.

По думите на президента „в момента има един нелеп сценарий – да се отклони вниманието от най-важният въпрос – дали тези снимки са някаква манипулация и постановка, дали записът е монтаж“. „Това е въпросът“, подчерта Радев и изрази задоволство от това, че прокуратурата е започнала проверка.

На въпрос на „Дневник“ дали и кога ще има предсрочни парламентарни избори президентът отвърна, че не може да каже. Той обяви, че никога не е изразявал желание за служебен кабинет и не е казвал „свиреп“, както бе цитиран вчера от Борисов. „Любопитен – да, но не свиреп“, каза той и добави: „Предсрочни избори и служебно правителство не определям аз, определя ги или самото правителство, ако смята че не може да управлява, парламентът – ако има недоверие, или българските граждани. Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет“.

„Никой не може да дискредитира правителството освен самото то. В момента най-голямата заплаха за българското правителство е г-н Борисов – с нещата, които говори, със своето поведение“, е мнението на държавния глава.

На последен въпрос с кого ще празнува рождения си ден, държавният глава отговори, че това ще направи със съпругата си Десислава Радева. Той покани медиите да ги снимат в Сандански и така ще разберат наистина ли са разделени.


image0 (9K)