Радан Кънев: 16 г. откакто един ловък мошеник изпързаля българите

Лидерът на ДСБ и „Нова Република“ в оставка Радан Кънев излезе с остър коментар  по повод годишнината  от влизането на царя  в политиката.

Точно на тази дата през 2001 година царят обяви създаването на НДСВ и произнесе прословутата си реч, в която обеща да подобри живота на българите за 800 дни.
„Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви“, бяха точните думи на Сакскобургготски тогава.

Без да споменава имена, Кънев написа във Фейсбук:
„6 април… 16 години откакто един ловък мошеник успя буквално да изпързаля огромна част от българските граждани. И впоследствие да установи модел на вътрешна клептокрация и безгръбначна външна политика.
Мошеникът отдавна беше наказан и забравен от избирателите, моделът обаче се оказа изключително устойчив. Резултатът е слаба, почти бананова република, която дори не успява да дефинира нито национален интерес, нито обществен интерес, нито перспектива пред отделните граждани – особено тези, които са икономически активни и независими.
Съпротивата срещу това „статукво“ е нестройна, себична, суетна и често твърде зависима. Аз май не правя разлика, освен за последното 🙂
Което не означава да губим надежда или да спираме да се борим за по-добра държава, общество и отношения между хората. Даже хич…“


image0 (9K)