Радан Кънев подава оставка като лидер на „Нова Република“ и ДСБ

Радан Кънев подава оставка като лидер на „Нова Република“ и ДСБ след неуспеха на изборите.
По последни данни на ЦИК, при обработени 98,50% от резултатите „Нова Република – ДСБ, Съюз за Пловдив, Българска демократична общност“, получават едва 2,50% от гласовете. Този резултат е по-нисък от този на „Да, България“ (2,91%) и „Реформаторски блок-Глас народен“ (3,02%), които не влизат в парламента.

„Но няма да напусна политиката, не мисля, че това би било разумен и отговорен ход, убеден съм, че запазването на „Нова Република“ е много важно. Оставката ми е и жест към дясното в България, вярвам, че обединението тепърва предстои“, каза още той.

Той смята, че въпреки че не са постигнали целта си да влязат в НС и са претърпели „еднозначен политически неуспех“, са увеличили двойно позициите си в рамките на кампанията и подчерта, че съжалява, че не са се обединили с „Да, България“, защото в такъв случай резултатът им щял да бъде много по добър, дори от математическия сбор от резултатите, които получиха, пише dir.bg

„Знам, че няма да ни простят“, каза Кънев  за около 300 000-те десни избиратели, които са гласували за тях, а сега няма да са представени в парламента и им благодари. Той поздрави ГЕРБ с победата и добави, че „без съмнение“ това, че БСП няма да управлява, е добра новина за България.


image0 (9K)