Радан Кънев: Отговорността за действията на областните управители е на премиера

Отговорността за решенията и действията на областните управители е на министър-председателя Бойко Борисов. Да не пропускаме факта, че министри от правителството са били информирани и са знаели от месеци за съответната процедура, това каза днес в Мюнхен лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод сделката с „Царските конюшни“ в центъра на София.

По-рано днес председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че областният управител на София Веселин Пенев, за когото се твърди, че е ощетил държавата с продажбата на имота, е назначен по настояване лично на Радан Кънев. Днес Пенев даде пресконференция, на която обяви, че държавата дори е на печалба от сделката и няма намерение да подава оставка, но часове по-късно, след разговор с премиера, реши да се оттегли.

Пред българи в столицата на Бавария лидерът на ДСБ посочи, че многократно е призовавал всички партии от РБ да напуснат управлението, защото участието им в него е щяло да се използва срещу тях. „Предупредих, че ще бъдат използвани за изкупителни жертви на провала на ГЕРБ в борбата с корупцията и лошото управление. Ние сме свалили доверие дори от представителите на ДСБ, които са останали на политически позиции в изпълнителната власт“, каза още Кънев.

Трайчо Трайков като гарант за реалното осъществяване на съдебната реформа

Лидерът на ДСБ е в Мюнхен за поредица от срещи с български граждани, с които да обсъди актуални теми за България и Европа, както и да представи президентската кандидатура на Трайчо Трайков и генерал Съби Събев.

„Ние сме длъжни да дадем възможност на българите да гласуват за правото си да са свободни и достойни граждани на ЕС и да не поставят под условие бъдещето на себе си и децата си“, каза Радан Кънев при представянето на кандидатите за президент и вицепрезидент. Според него Трайчо Трайков ще е и гарант за върховенството на закона и реалното осъществяване на съдебната реформа.

„В негово лице ще имаме президент, коректив на изпълнителната власт и недопускащ всяка форма на корупция. Двамата с генерал Събев са алтернатива за дясно мислещите хора, като доказано честни, последователни и убедени в евроатлантическата ориентация на България. С тяхната кандидатура се дава ясен знак, че няма да се допусне отклонение от демократичния път на България“, посочи Кънев.

 дневник

image0 (9K)