Рагин подаде оставка, но се чувства „оклеветен и невинен“

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Благой Рагин подаде оставка, но се оплака, че е бил оклеветен от медиите.
Днес министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че е морално той да се извини и да се оттегли заради думите си, че не трябва да се шуми около случая с шведа, ритнал брутално камериерка, за да не загубим скандинавските туристи. Според Рагин, клиентите трябвада бъдат посрещани с усмивка, не защитавал побойника, а искал да се спре анти шведската кампания.

Благой Рагин подаде оставка, но сподели, че се чувства „оклеветен и невинен“, тъй като медиите сглобили манипулативни информации от отговорите на четири въпроса, на които отговорил.

„Не съм казвал да ни бият шведите, след като си плащат (визира коментари в социалните мрежи ). Този човек да си понесе отговорността, но просто поисках да не хвърляме кал срещу шведите. Ние бяхме ли виновни, че циганинът ритна германката в метрото в Берлин?“, попита той. Рагин не сметна за нужно да се извини.

Председателят на БХРА обясни, че хотелиерите, които посрещат скандинавски туристи, са го помолили да не се преекспонира със случая, тъй като трудно се върнали да почиват у нас, след като ги нямало в продължение на няколко години.
Още вчера той каза, че преди 5 години имало инцидент в морски бар със сбиване и убийство и след това скандинавските туристи, които били по-горделиви, ни бойкотирали и посещенията им в страната ни намалели наполовина.

„Аз не съм на заплата в БХРА. Помагам на хората безвъзмездно, а синовете и съпругата ми се сърдят, че отделях толкова време на организацията. Сега ще си гледам повече бизнеса“, заяви Рагин.Той притежава хотели, за които вече ще има повече време.

Днес Районният съд в Несебър остави за постоянно в ареста шведския турист, който ритна камериерка в хотел в Слънчев бряг и счупи долната й челюст (вижте в галерия снимка). 53-годишният чужденец заяви, че е бил пиян и не помни нищо, но се срамува и помоли да не го пращат в затвора.

Трябваше ли, според вас, Рагин да се извини пред обществото за думите си?

Източник: dir.bg

[ad id=“222960″]


image0 (9K)