Работници паднаха от вишка на уличното платно в Казанлък и са с множество сериозни травми

Районна прокуратура-Казанлък образува досъдебно производство за причинени средни телесни повреди на двама работници поради незнание или поради немарливо изпълнение на трудовите си задължения или друга правно регламентирана дейност,  представляващи източник на повишена опасност.

[ad id=“263680″]

На 21 ноември 2017 година, около 15.03 часа, в Казанлък, С. М. на 39 г. и М.С. на 37 г. са извършвали ремонтни дейности, стоящи в автовишка на специализиран товарен автомобил марка „Мерцедес“, с водач 65-годишен мъж. И тримата са служители на Общинско предприятие „Комунална дейност и пътна инфраструктура“ Казанлък.

Двамата на вишката са обследвали и почиствали клоните на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление по бул.“Александър Батенберг“ в града. При изпълнение на работата двамата са паднали от около 5 метра върху уличното платно.

Сигнализирани са били МВР и Филиал за Спешна помощ в Казанлък. С.М. е получил комбинирана травма – фрактура на черепа и дясна предмишница с луксация на дясно рамо. М. С. е получил счупване на таза. Пострадалите лица са без опасност за живота, като лечението им продължава. Водачът на специализирания товарен автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и резултатът е отрицателен.

[ad id=“225664″]

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието с участието на специалист-технически помощник, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е прекъснатата шарнирна връзка на стабилизиращата щанга на коша на специализирания автомобил. Проверка се извършва и от представители на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“.

Активните действия по събиране на доказателства, под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък, продължават. Назначена е автотехническа експертиза. Предстоят разпити на свидетели. Срокът за разследване e двумесечен.


image0 (9K)