Работник спечели милион от лотарията, но се случи нещо страшно

Дърводелецът от САЩ Доналд Савастано спечели милион долара от лотарията. За жалост късметлията почина три седмици, след като получи парите, съобщава foxnews.com.

[ad id=“263680″]

В началото на декември 51-годишният Савастано от град Сидни в щата Ню Йорк купил за 10 долара празничен лотариен билет. Когато изтрил защитния слой, той открил, че е спечелил милион долара.

Съгласно правилата на лотарията, печалбата се изплаща на вноски в продължение на няколко години.

Победителят има право да се откаже от част от сумата и да получи незабавно остатъка. Савастано избрал точно тази възможност и на 4 януари организаторите на лотарията му връчили чек за 661 800 долара.

[ad id=“225664″]

След огромната печалба Доналд заявил пред журналисти, че не е спестил нищо за старостта си. „Аз съм обикновен дърводелец и не съм спестил нищо досега. Затова тези пари ще ми бъдат полезни и ще ми помогнат“, споделил мъжът.

„Нямам екстравагантни планове. Ще купя нов пикап, ще си платя дълговете и ще направя инвестиции за бъдещето“, описал плановете си късметлията.

За жалост мечтите на Савостано не се сбъднали. Няколко дни по-късно той бил диагностициран с рак в късен стадии. На 26 януари мъжът починал.

foxnews.com


image0 (9K)