Работилници отварят врати в уникалната градина на Царския дворец

Работилници за дейности по опазване на природата отварят врати в уникалната градина на Царския дворец в Баня.

В тях ще се представят проекти, ще се изнасят беседи, ще има презентации, посветени на Земята като мястото, на което живеем и което трябва да опазим, както и на теми за личностното развитие.

Идеята е на няколко неправителствени организации и комплекс „Царска баня“. Тя е посветена на Деня на Земята. Организаторите вече отправиха покана към всички, които имат отношение към темата за чиста и зелена природа и хармонично развитие на личността, да се включат като участници или като наблюдатели. Вече има запазено време за различни прояви.

Сдружението за традиционна култура и устойчиво развитие ще демонстрира използването на стари дрехи за създаване на нови продукти. Участниците ще плетат килими /мандали/ и така ще покажат възможностите да превръщаме вещите, чийто срок е изтекъл, в нови и полезни предмети. Една от зоните на градината ще бъде отредена за занимания по йога.

Събитията ще текат на фона на презентации на туристически комплекс Старинно Карлово и на проекти за опазване на уникалното биологично разнообразие на България.

Финалът на проявите, посветени на Деня на Земята, ще е на 23 април. Тогава доброволци ще засадят цветни храсти в градината на Царския дворец.

изтоцник: Марица


image0 (9K)