Важно за българите, които пътуват за Гърция или са там!

Много българи са променили в последния момент мястото на почивката си в Гърция, за да избегнат пътуването с ферибот до островите. Те са направили това въпреки уверенията, че стачката на гръцките моряци няма да засегне корабите до островите Тасос и Самотраки. Българите, които държат да прекарат почивните дни на Тасос и Корфу пътуват още днес, преди началото утре на стачката. За тези два гръцки острова има най-много резервации, обявиха от туристически агенции.

Хотелиерите от островите дори предлагали една нощувка безплатно, за да привлекат туристи. Преговорите между синдиката на моряците и правителството на Гърция не са дали резултат, съобщава novini.bg. Стачката започва утре сутрин в 6.00 часа и всички кораби и фериботи остават на котва по пристанищата до 6.00 часа в събота.

Хотелите на Халкидики са предпочетени от българите, отчитат гръцките туристически агенции. Има много хотели, които още от днес настаняват български групи. Те са резервирани изцяло за българи до края на седмицата. На повечето места цените са с 50% по-ниски от миналия месец. Предлагат на достъпна цена и еднодневни екскурзии до различни археологически забележителности.

Трафикът към Гърция е интензивен, но поне до момента няма сериозни задръствания.


image0 (9K)