Полезна информация за тези, които пътуват до Гърция

На границата с Гърция отново задържаха българин за нелегален внос на алкохол и цигари. Това е станало на граничния пункт „Промахон“.

На всички гранични пунктове – непосредствено след влизане на гръцка територия, има екипи на финансова полиция. Проверяват избирателно много от колите за нелегален внос на акцизни стоки. Проверките се извършват както на гръцки граждани, така и на чужденци.

[ad id=“225664″]

Поради по-ниската цена на алкохола и цигарите в България, много от пътуващите пренасят повече от допустимото количество акцизни стоки. Гръцките власти глобяват с цената на стоката, но конфискуват и автомобилите на нарушителите, информира БНР.

На „Промахон“ днес гръцката полиция при рутинна проверка е задържала 49-годишен българин за нелегален внос на 15 литра алкохол. Наложена му е глоба, но е конфискувана и колата му.

Много гърци също останаха без автомобили след опит да внесат не само алкохол и цигари, но и бензин в туби. Проверките са денонощни и се извършват на всички гранични пунктове, съобщават от полицията.


image0 (9K)