Пътниците от размазания бус край Лесово отивали на eвтин пазар в Одрин

В кървава баня се превърна пътуването на пазар до Одрин, след като микробус се заби в спрял на пътя камион, както ЗАРАТА вече писа. На място загинаха чтирима, сред които и шофьорът на буса, а 16 са ранените. Най-тежко пострадалите ще бъдат транспортирани към София. Пътниците са от Сливен и Ямбол.

Кръвните проби на загиналия водач показват, че той не е употребил алкохол или наркотични вещества. Шофьорът на украинския тира е дал положителна проба, но дрегерът е отчел незначително количество. Въпреки това украинецът е арестуван.

Към момента не е ясно защо украинският ТИР е бил спрял в лентата за движение и то без обозначителни знаци.

Това е второто тежко произшествие у нас, причинено от украински тираджия. На 28 май 2018 г., загина младо бургаско семейство – 34-годишните Северина и Ивайло, които пътували към София. Там бременната в седмия месец жена трябвало да бъде на преглед. Инцидентът станал, след като украинецът Пислар, който шофирал латвийски ТИР, навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували съпрузите.

На първа инстанция убиецът получи 7 години затвор, а на 20 септември 2020 г апелативните магистрати я намалиха на 4 години и 8 месеца.

 


image0 (9K)