Първото предаване на училищно радио „Междучасие“ прозвуча в старозагорско училище

На 27 ноември 2019 г. в СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора прозвуча първото предаване на училищното радио „Междучасие“. Идеята е на госпожа Силвия Колева, назначена в училището по програма „Заедно в час“.

Радиото е поредната инициатива на училището, посветена на Деня на народните будители, и една от иновациите в учебното заведение, което от тази година е включено в мрежата на иновативните училища в България.

Именно „Иновациите в училище“ е темата и на първoто предаване на радио „Междучасие“. Ученици от 7 клас направиха интервю с началника на РУО – Стара Загора – г-жа Татяна Димитрова и с директора на училището – г-жа Пенка Трандева.

Радио „Междучасие“ има за цел да възпитава в родолюбие, да насърчи интереса на учениците билингви към българския език, да подобри уменията им да разбират и да се изразяват на български език, да осмисли свободното им време, да спомогне за кариерното им ориентиране и да подобри микроклимата в училище.

Предвижда се учениците активно да участват при подготовката и представянето на радио съдържанието.

Защо радио „Междучасие“? Защото ще се излъчва по време на голямото междучасие и ще се асоциира с популярна българска песен на Васил Найденов, с която ще се открива всяко едно предаване. Предаванията ще се излъчват всяка седмица.

При подготовката на първите предавания начинаещите журналисти от СУ „Христо Смирненски“ получиха менторска подкрепа от професионалистите от БНР – Радио Стара Загора.


image0 (9K)