Първи осъден  фен на стадион „Васил Левски“, плюeл и удрял полицаите

По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт е осъден извършител на хулиганство; деянието е осъществено по време на футболен мач, проведен на Национален стадион „Васил Левски“, съобщиха от държавното обвинение.

[ad id=“225664″]
С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Симеон Йорданов е осъден за това, че:
На 15.10.2016 г., около 18:30 ч. в гр. София, Национален стадион „Васил Левски“, сектор „В“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото; като на висок глас отправял репликите: „Айде бе, вижте тия колко са малко! Ще ги пометем, ще ги смажем!“ и сочел с пръст полицейските служители Н., Х. и С. След това Йорданов се изплюл на визьора на каската на С. и хвърлил запалена цигара по полицейския служител Н., която го ударила по дясното рамо в близост до каската. В отговор на разпореждане да преустанови действията си, Йорданов отправил цинични реплики към полицейските служители, след което отново наплюл по визьора на каската С.

[ad id=“263680″]
Извършеното от Йорданов деяние по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като представлява престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК. На Йорданов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години, като към момента на извършване на престъплението той е бил неосъждан

http://BNews.bg


image0 (9K)