Първият дипломат на САЩ: Тръмп е готов за нови бомбардировки в Сирия

„Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп е готов за нови бомбардировки в Сирия, въпреки че американската администрация разчита да не се налага прибягването до подобни действия.“ Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео в рамките на реч в Кайро – една от спирките от обиколката му в Близкия изток, предават TACC и агенция „Фокус“.

„Президентът Тръмп може да нанесе бомбардировки срещу режима на Башар Асад, но се надяваме, че няма да се наложи САЩ отново да правят това“, подчерта Помпео в речта си, изнесена в Американския университет в египетската столица.

В речта си държавният секретар на САЩ призова да се сложи край на съперничествата в Близкия изток, за да отслаби влиянието на Техеран, като същевременно обеща да „изгони всички останали последни ирански ботуши“ от Сирия.

„Време е да се сложи край на старите съперничества, заради доброто на региона“, посочи Помпео.

„САЩ „ще използват дипломация и ще работят с нашите партньори, за да изгонят всички останали ирански ботуши от Сирия и ще засилят усилията си да донесат мир и стабилност на страдащия дълги години сирийски народ“, изтъкна дипломат №1 на Щатите Майк Помпео.


image0 (9K)