Първият в Стара Загора, осъден за клевета във Фейсбук

Старозагорския районен съд призна за виновен и осъди за клевета старозагорецът Николай Димов Николов. В периода от 30 септември 2015 година до 2 октомври 2015 година в Стара Загора той е нанесъл клевета срещу професор Иван Христов Манчев.

Ivan Manchev_resizeД-р Манчев (на снимката) е професор по неврология, академик в Международната славянска академия за наука, образование, изкуство и култура, н-к на Неврологична клиника при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, автор на множество научни трудове.

Клеветата е разпространена публично във „Фейсбук“:  „Лице, за когото всеки един, влизащ при него трябва да размахва едри банкноти, иначе рискува да бъде изхвърлен през вратата (при това с помощта на оръжие)“, това е твърдял подсъдимият Николай Димов Николов.

Подсъдимият е осъден да заплати на частния тъжител Иван Христов Манчев сума в размер на 1800 лв., като обезщетение за причинени неимуществени вреди.
Присъдата е обжалвана от подсъдимия пред Окръжен съд-Стара Загора в законоустановения срок. Окръжният съд потвърждава присъдата срещу  Николай Димов Николов издадена от  Районния съд. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Прецедентът вече е налице, внимавайте с писанките в социалните мрежи!


image0 (9K)