На първа тържествена сесия се събира Общинският съвет на Казанлък

 На първа тържествена сесия в 10 часа днес се събира новоизбраният Общинския съвет на Казанлък.  Заседанието ще се проведе в залата за събрания на Общинския съвет – зала „Инфра“.

На сесията ще се връчат удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове. Новоизбраните заседатели ще положат клетва.

Клетва ще положат и кметът на община Казанлък , трети мандат , Галина Стоянова и новоизбраните кметове на кметства. По време на заседанието ще се избере и председател на Общински съвет – Казанлък, мандат 2019 – 2023 г.

37 са избраните на 27 октомври общински съветници на Местни избори 2019. Разпределението на местата в местния парламент са: 13 за ПП ГЕРБ, 9 за „БСП за България”, 8 – за Местна коалиция „Алтернативата на гражданите”, 6 – ДПС, 1 – ПП „ВМРО – Българско национално движение”.

На първи тур бе избран кметът на община Казанлък – Галина Стоянова от ПП ГЕРБ, както и кметове на 9 населени места на територията на общината.

На приключилия втори тур на местните избори бяха избрани още 7 кметове на населени места.

В три населени места предстои да бъдат назначени кметски наместници – Средногорово, Голямо Дряново и Долно Изворово. Това ще стане на следващото заседание на Общинския съвет в Казанлък.

 


image0 (9K)